Top ticketverkoopsystemen van 2024

Het kiezen van het juiste ticketverkoopsysteem is cruciaal voor het succes van je evenement. Met talloze opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te bepalen welk platform het beste aan je behoeften voldoet. Deze gids vergelijkt een aantal ticketverkoopsystemen van 2024, op basis van kosten, gebruiksvriendelijkheid, en unieke kenmerken, om je te helpen de beste keuze voor jouw evenement te maken.

Tarieven per platform (excl. BTW)

Tickable

Tickable, opgericht in 2024, transformeert ticketing. Ons doel: eenvoudige, betaalbare ticketverkoop voor elke ervaring, groot of klein.

Onze innovatieve oplossing vervangt complexe en verouderede systemen. Wij bieden gebruiksgemak, transparantie en een alles-in-één systeem voor ticketverkoop en toegangscontrole.

Kies Tickable voor soepele, toegankelijke evenementenbeheer. Wij maken jouw ervaring toegankelijk voor iedereen.

 • Kosten: €0,32 per ticket, zonder extra transactiekosten.
 • Gebruiksgemak: Tickable biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ticketshop, ideaal voor organisatoren die op zoek zijn naar efficiëntie en eenvoud. Het platform omvat iDEAL betalingen en een modern dashboard dat het beheren van evenementen stroomlijnt.
 • Unieke Voordelen: Tijdsloten zijn mogelijk, wat het een uitstekende keuze maakt voor evenementen die capaciteitsbeheer vereisen, zoals musea of rondleidingen. Tickable is geschikt voor zowel kleine als grote evenementen, zonder de noodzaak van een extra account bij een payment provider.

Ticket Kantoor

Door Ticket Kantoor: Jouw eigen online kaartverkoop starten is bij ons heel eenvoudig. Die heb je namelijk al in een paar stappen klaar. Als je een gratis account hebt aangemaakt, ben je direct al in staat om een event op te zetten. In enkele klikken heb je al je eigen ticketshop.

 • Kosten: Een vast tarief van €0,63 per ticket, inclusief BTW en iDEAL.
 • Gebruiksgemak: Hoewel direct zelf te regelen, vinden sommige gebruikers de UI verouderd en minder gebruiksvriendelijk dan andere systemen. Het platform ondersteunt zowel Nederlands als Engels, wat het toegankelijk maakt voor een breed publiek.
 • Unieke Voordelen: Met een focus op verschillende soorten evenementen biedt Ticketkantoor een eenvoudige en snelle oplossing voor ticketverkoop. Het ontbreken van tijdsloten en integraties kan echter beperkend zijn voor sommige organisatoren.

Eventix

Door Eventix: Eventix is Europa’s snelstgroeiende self-service digitaal ticket bedrijf, dat organisatoren van evenementen voorziet van technologie waarmee ze meer tickets kunnen verkopen en hun bedrijf in de loop van de tijd kunnen laten groeien. Via Eventix zijn er al miljoenen tickets verkocht voor duizenden evenementen. Of het nu gaat om concerten, festivals, clubavonden, seminars, beurzen, theaters, tentoonstellingen, bioscoop, sport of welk ander evenement dan ook, wij hebben de tools en de ervaring om er een succes van te maken.

 • Kosten: €0,83 per ticket met 1,8% transactiekosten; gratis tickets zijn vrijgesteld van kosten.
 • Gebruiksgemak: Eventix blinkt uit in gebruiksgemak, met een gebruiksvriendelijke scanner app en geavanceerde marketing tracking tools. Het dashboard is enigszins wat verouderd, maar er is een nieuwe dashboard in de maak.
 • Unieke Voordelen: Geschikt voor grootschalige evenementen met veel integratiemogelijkheden. De 24/7 telefonische ondersteuning voegen aanzienlijke waarde toe voor organisatoren van grotere evenementen.

Ticketmaster

Door Ticketmaster: Per jaar verkopen we alleen in Nederland al meer dan 5 miljoen tickets voor kleine en grote events en locaties, waaronder poppodia, festivals, concerten, sporttoernooien en clubs, familieevents en exposities. Ons platform maakt het organiseren van events simpeler. We verhogen resultaten en maken iedere zakelijke beslissing, van ticketverkoop tot aan scannen aan de deur, zo eenvoudig mogelijk.

 • Kosten: Tarieven en samenwerking op aanvraag.
 • Gebruiksgemak: Als internationaal platform biedt Ticketmaster uitgebreide ondersteuning en tools voor marketing en data-analyse, maar met een samenwerking op aanvraag, wat het minder toegankelijk maakt voor kleinere evenementorganisatoren.
 • Unieke Voordelen: De kracht van Ticketmaster ligt in zijn vermogen om een wereldwijd publiek te bereiken en omvangrijke evenementen te ondersteunen, geholpen door het M1-platform en geavanceerde datapunten voor marketing.

Paylogic (See Tickets)

Door Paylogic: Fans en evenementen dichter bij elkaar brengen. Dat is heel eenvoudig. Daar geloven we echt in bij Paylogic. Dus dat is precies wat we doen. Met een ongelooflijk getalenteerd team leveren we optimale diensten en technologie van de hoogste kwaliteit. Ons uiteindelijke doel is het creëren van de best mogelijke fanervaring om een echte conversatie en relatie tussen jou en je fans mogelijk te maken. We zullen niet stoppen voordat we onze filosofie over de hele wereld en in alle markten hebben uitgelegd. We willen ervoor zorgen dat vanaf nu naar een evenement gaan leuk, gemakkelijk en lonend is, bij elke stap!

 • Kosten: Tarieven en samenwerking op aanvraag.
 • Gebruiksgemak: Gericht op grote evenementen, biedt Paylogic (nu See Tickets) een uitgebreid pakket aan diensten die verder gaan dan ticketverkoop, waaronder digitale strategieën en bezoekerservaringen.
 • Unieke Voordelen: Paylogic onderscheidt zich door het aanbieden van een volledige service die de gehele bezoekersreis omvat, van ticketverkoop tot evenementbeleving.

Stager

Door Stager: Een tool voor je hele team. Planning software, event marketing tools en een online ticketing systeem in één. Stager biedt meer overzicht en laat iedereen efficiënter werken. Hierdoor krijg je tijd, energie en focus om je publiek te bereiken en meer tickets te verkopen. Ons online ticketing systeem is eenvoudig te stylen en naadloos te integreren in je website en op je Facebook bedrijfspagina. Probleemloos event tickets verkopen op mobiel of tablet, real time overzicht in je sales en vol online marketing snufjes. Groepstickets, actiecodes, lidmaatschappen of gastenlijsten. You name it, we’ve got it! 

 • Kosten: €0,87 per ticket, met extra transactiekosten voor andere betaalmethodes dan iDEAL.
 • Gebruiksgemak: Stager biedt een modern en intuïtief dashboard dat het eenvoudig maakt om je evenement te beheren, vooral voor venues. De mogelijkheid om het hele venue te automatiseren via abonnementen voegt een extra laag van gemak toe.
 • Unieke Voordelen: Voornamelijk ontworpen voor venues, maakt Stager geen gebruik van een account bij een payment provider, wat de setup en het beheer vereenvoudigt. Het platform is echter mogelijk minder geschikt voor evenementorganisatoren buiten de venue-industrie.

Ticketapply

Door TicketApply: Begin vandaag met de verkoop van tickets. Meld je aan en begin binnen enkele uren met je eigen ticketshop voor je evenement. We rekenen alleen transactiekosten door aan je klant en geen ticketfee. Daarom zijn we de goedkoopste oplossing om tickets te verkopen. Je wordt direct aangesloten bij de betaaldienst Pay.nl en je krijgt wekelijks uitbetaald.

 • Kosten: Geen kosten per ticket; alleen transactiekosten, met iDEAL op €0,55.
 • Gebruiksgemak: Ticketapply vereenvoudigt het proces door alleen transactiekosten te rekenen en biedt functies zoals gratis gastenlijsten en wekelijkse uitbetalingen.
 • Unieke Voordelen: Met een focus op kostenefficiëntie en eenvoud, is Ticketapply een goede keuze voor organisatoren die op zoek zijn naar een no-nonsense aanpak. Het platform vereist echter samenwerking op aanvraag, wat enige flexibiliteit kan beperken.

WeTicket

Door WeTicket: WeTicket is gemaakt in samenwerking met vooruitstrevende organisatoren. Door hun krachten te bundelen, slaagden ze erin betere tools te ontwikkelen tegen lagere kosten. Inmiddels is WeTicket een gevestigde naam en sluiten steeds meer organisaties zich aan. Door deze groei kunnen we fors investeren in nieuwe technologieën waardoor we aangesloten organisaties sneller kunnen laten groeien.

 • Kosten: €0,12 per ticket, met €0,29 extra transactiekosten voor iDEAL.
 • Gebruiksgemak: WeTicket is erg makkelijk in de omgang en heeft een super gebruiksvriendelijke interace, het is nu nog nodig om een zelf een account te maken bij een Payment Provider.
 • Unieke Voordelen: Met een focus op kostenefficiëntie en eenvoud, is WeTicket een goede keuze voor organisatoren die op zoek zijn naar innovatieve aanpak.

Mijnetickets.nl

Door MijnEtickets: Van ticketshop tot toegangscontrole: wij leveren je een gestroomlijnde ticketservice, passend bij jouw evenement. Of je nu een event voor 50 of 50.000 bezoekers organiseert. Mét statistieken om het volgende evenement nog meer bezoekers te trekken!

 • Kosten: €0,50 per ticket, met extra transactiekosten voor iDEAL.
 • Gebruiksgemak: Biedt een gebruiksvriendelijke ervaring voor zowel organisatoren als bezoekers, met zelfservice mogelijkheden die het beheer van evenementen vergemakkelijken.
 • Unieke Voordelen: Geschikt voor evenementen van alle groottes, van 50 tot 50.000 bezoekers. Het vereist echter een partnership met Pay.nl, wat betekent dat een zakelijke rekening en een KvK-nummer nodig zijn.

GO-tickets

Door GO-tickets: Organiseer jij een evenement en ben je op zoek naar een platform waarmee je online tickets kunt verkopen? Met GO-tickets kun je eenvoudig en professioneel jouw eigen ticketshop voor jouw evenement opzetten. Zo beheer je de kaartverkoop vanuit ons overzichtelijke en gebruiksvriendelijke systeem. GO-tickets bespaart kosten, vereenvoudigt de verkoop en vergroot het bereik.

 • Kosten: €0,60 per gratis ticket of €1 per betaald ticket met iDEAL.
 • Gebruiksgemak: GO-tickets biedt een zelfservice platform met een eigen dashboard en de mogelijkheid om de look and feel van tickets aan te passen.
 • Unieke Voordelen: Het platform biedt uitgebreide functies zoals piekdruktebeheer, capaciteitsbeheer, en timeslots, waardoor het een veelzijdige keuze is voor evenementorganisatoren. De bereikbaarheid op werkdagen en de optie voor wekelijkse of maandelijkse uitbetalingen voegen extra gemak toe.

Avayo

Door Avayo: Wilt u graag toegangsbewijzen verkopen via uw website? Wij integreren ons online ticketsysteem probleemloos in uw website, zonder afbreuk te doen aan het design. Met het online ticketsysteem van Avayo speelt u in op de ontwikkelingen van de laatste jaren, waarin steeds meer toegangsbewijzen via internet worden verkocht. Voor uw bezoekers is deze methode dan ook bijzonder aantrekkelijk! Via het online ticketsysteem kunnen zij hun ticket direct afrekenen en uitprinten. De wachtrij bij de kassa behoort daarmee tot het verleden en ook het wachten op de postbezorging is niet meer nodig.

 • Kosten: €0,80 per ticket, met variabele extra kosten per transactie.
 • Gebruiksgemak: Avayo maakt zelfservice mogelijk en biedt zowel online als offline ticketverkoop, evenals kortingsacties en rapportages. Unieke
 • Voordelen: Het platform biedt flexibiliteit in prijsstelling bij hogere verkoopaantallen en wekelijkse uitbetalingen. De one-page checkout is een pluspunt voor gebruiksgemak.

Flextickets

Door Flextickets: Online tickets verkopen voor jouw event of organisatie was nog nooit zo eenvoudig! Een handig dashboard met verkoopstatistieken, gratis gebruik maken van onze scan app, geen onverwachte kosten en persoonlijke service! Doorlopend tickets verkopen voor attractieparken, pretparken of andere activiteiten? Bekijk alle voordelen en onze zeer lage tarieven. Ons team helpt je graag verder en wij zorgen dat je het beste rendement haalt uit de online kaartverkoop!

 • Kosten: Geen kosten per ticket, €0,95 per transactie.
 • Gebruiksgemak: Flextickets biedt een directe uitbetaling via Mollie en ondersteunt ticketverkoop met timeslots.
 • Unieke Voordelen: Bij dit platform is versturen van tickets naar VIPs/relaties gratis en kan ook gebruikt worden voor bezoekersregistratie zonder betaaloptie, wat extra flexibiliteit biedt.

Ticketsoft

Door TicketSoft: TicketSoft is geoptimaliseerd om jouw evenement optimaal te laten presteren. Je bezoekers kunnen in een handomdraai tickets voor hun favoriete evenement aanschaffen. Drempels in het bestelproces houden we zo laag mogelijk, zodat je evenement zo goed mogelijk converteert.

 • Kosten: €0,83 per ticket.
 • Gebruiksgemak: Biedt een modern dashboard en een handige wizard voor het snel aanmaken van ticketsoorten, hoewel sommigen de ticketshop chaotisch kunnen vinden.
 • Unieke Voordelen: Gasten kunnen gratis worden toegevoegd, en het platform reageert binnen 24 uur op berichten, wat snelle ondersteuning biedt.

Fairtix

Door Fairtix: Fairtix is een kaartverkoopsysteem uit Gennep. Het systeem is geschikt voor musea, events, festivals en beurzen. Het fijne aan Fairtix is dat ze een 24/7 bereikbaar zijn voor vragen.

 • Kosten: €0,80 per ticket.
 • Gebruiksgemak: Ondanks de noodzaak voor samenwerking op aanvraag, benadrukt Fairtix een samenwerkingsgerichte aanpak en biedt het 24/7 support.
 • Unieke Voordelen: Fairtix onderscheidt zich door zijn focus op samenwerking en gratis ondersteuning, wat een meer gepersonaliseerde service biedt.

EventBrite

Door Eventbrite: Eventbrite is ‘s werelds grootste event technology platform, per jaar maken we wereldwijd miljoenen live ervaringen mogelijk. We maken technologie die het voor iedereen mogelijk maakt om events te creëren, delen, vinden en bezoeken. Concerten, festivals, marathons, conferenties, hackathons, debatten, sponsorevents en wedstrijden – you name it, we power it.

Het volgende is NIET inbegrepen in het goedkopere ‘essential’ pakket:
Niet meer dan 1 tickettype Bezoekersgegevens verzamelen Gedetailleerde analyses Verkopen op je website Zitplaatsregistrering

 • Kosten: €0,46 per ticket voor gelimiteerde features tot €0,99 voor standaard features. (+4% als de ticket prijs hoger is dan €10.)
 • Gebruiksgemak: EventBrite is een van de meest gebruiksvriendelijke platforms met functies zoals mobiele apps voor organisatoren en gedetailleerde verkoopanalyses.
 • Unieke Voordelen: Met een breed scala aan ticketopties, inclusief zitplaatsreservering en geplande uitbetalingen, is EventBrite geschikt voor evenementen van elke omvang.

Billetto

Door Billeto: Billetto is meer dan alleen een ticket verkoop tool. Ja, wij bieden u een volledig uitgerust platform voor de verkoop van tickets en moeiteloos adverteren voor evenementen. Maar we willen ook graag dat je met ons mee gaat op een missie om deze levendige subcultuur gemeenschap te bevorderen en mensen aan te moedigen om iets nieuws te ervaren elke keer als ze zin hebben om uit te gaan (of binnen te blijven).

 • Kosten: 3,90% + €0,90 per ticket.
 • Gebruiksgemak: Billetto houdt het eenvoudig en flexibel, met gratis tickets die altijd gratis blijven.
 • Unieke Voordelen: Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt een breed scala aan functies zonder extra kosten voor gratis evenementen, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor evenementen met een beperkt budget.

Conclusie

Het kiezen van het juiste ticketverkoopsysteem hangt af van diverse factoren, waaronder de omvang van je evenement, de benodigde functionaliteiten, en je budget. Deze gids biedt een uitgebreid overzicht om je te helpen een geïnformeerde keuze te maken. Door elk platform grondig te evalueren en te vergelijken op basis van je specifieke behoeften, kun je het systeem vinden dat het beste aansluit bij jouw evenement.