Heb je een KvK-nummer nodig om kaarten te verkopen via Tickable?

Bij Tickable begrijpen we dat het organiseren van een evenement al uitdagend genoeg is zonder de bijkomende administratieve rompslomp. Daarom hebben we ons platform zo ontworpen dat iedereen, van particulier tot ondernemer, eenvoudig en snel kan starten met de kaartverkoop. Of je nu een KvK-nummer hebt of niet, wij staan voor je klaar. In deze blog lichten we toe hoe je zonder zorgen jouw kaartverkoop op gang brengt en welke punten van aandacht er zijn om zo goed mogelijk van start te gaan.

KvK-Nummer: Nodig of Niet voor Jouw Kaartverkoop via Tickable?

Het is goed om te weten dat je bij Tickable niet verplicht bent een KvK-nummer te hebben om kaarten te verkopen. Dit betekent dat je als particulier zonder problemen je evenement kunt opzetten en kaarten kunt verkopen. Maar, en hier komt een belangrijk aandachtspunt, als je activiteiten vertoont die lijken op ondernemerschap, is het cruciaal om even stil te staan bij de criteria die de belastingdienst hanteert voor ondernemers:

Levering van diensten en/of producten tegen een commerciële prijs.
Zaken doen buiten je eigen vrienden- en familiekring.
Concurreren met andere ondernemers in dezelfde sector.

Ben Je Een Ondernemer? Controleer Het Zelf

Om te bepalen of je activiteiten onder ondernemerschap vallen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

Investeer je tijd en/of geld in je evenement?
Is je evenement meer dan een eenmalige activiteit?
Ga je voor meer dan 1 opdrachtgever werken?
Heb je de vrijheid in hoe en wanneer je het evenement organiseert?

Als je niet al deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, is de kans groot dat je voor de belastingdienst niet als ondernemer wordt gezien, en dus niet verplicht bent om een KvK-inschrijving te hebben voor je kaartverkoop.

Kaartverkoop Als Inkomstenbron

Mocht je kaartverkoop je enige of een belangrijke bron van inkomen worden, dan is het goed om te weten dat je tot een bedrag van €8.450 belastingvrij kunt verdienen. Verdien je meer, dan kan het fiscaal aantrekkelijk zijn om je als ondernemer te registreren bij de belastingdienst. Hierdoor kun je profiteren van voordelen zoals de MKB-winstvrijstelling en eventueel de ondernemers- en startersaftrek.

Nog Vragen of Twijfels?

Het opstarten van een onderneming of het organiseren van een evenement als particulier brengt natuurlijk vragen met zich mee. Als je twijfelt of je voldoet aan de criteria voor ondernemerschap of andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de Kamer van Koophandel via 088 585 1585 of bezoek www.kvk.nl voor meer informatie.

Bij Tickable willen we het proces van kaartverkoop zo eenvoudig mogelijk maken, zodat jij je kunt richten op het creëren van een onvergetelijk ervaring. Ongeacht je status als ondernemer of particulier, ons platform staat open voor alle enthousiaste evenementorganisatoren. Start vandaag nog met Tickable en laat de voorpret beginnen!

Reacties zijn gesloten.