Veelgestelde vragen

Jouw vragen, onze antwoorden!

Wat is Tickable?

Wat is Tickable?

Tickable is een kaartverkoopsysteem waarmee je als organisator van een evenement eenvoudig zelf e-tickets verkoopt.

Wat is een kaartverkoopsysteem ?

Een kaartverkoopsysteem is een dienst die wordt aangeboden aan organisatoren van evenementen of attracties. Als organisator neemt de ticketservice verschillende taken op zich, waaronder online betalingen, het genereren en verzenden van e-tickets, toegangscontrole en het beheer van de volledige administratie.

Waarom een kaartverkoopsysteem gebruiken?

Er zijn tal van voordelen te benoemen, maar het belangrijkste is dat de ticketservice organisatoren volledig ontzorgt. Je hoeft geen fysieke tickets te laten afdrukken, geen bemande verkooppunten te beheren, geen zorgen te maken over contante betalingen en je hebt een nauwkeurig overzicht van het aantal verwachte bezoekers. Daarnaast biedt het aanzienlijke voordelen op het gebied van kwaliteit, zoals 24/7 verkoopmogelijkheden, verkoopstatistieken en nauwkeurige toegangscontrole.

Handelen jullie in tickets?

Wij zijn een primaire ticketverkoper en niet betrokken bij de tussenhandel in tickets. Tickable geeft uitsluitend namens de organisator tickets uit, wat betekent dat onze tickets gegarandeerd authentiek zijn. Wij hechten geen waarde aan tussenhandel.

Wat kost de ticketservice van Tickable?

Onze servicekosten bedragen 40 cent per uitgegeven ticket exl BTW (21%) , wat alle kosten voor iDeal omvat. Deze servicekosten worden verrekend met de opbrengst van de verkochte tickets.

In welk opzicht zijn jullie anders dan andere ticketservices?

Bij Tickable hanteren we een transparante tariefstructuur, in tegenstelling tot andere ticketservices die vaak diverse kosten voor verschillende situaties in rekening brengen. Bij ons is ALLES inbegrepen in één scherp tarief.

Je maakt gebruik van onze dienst via een selfserviceplatform. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je bijna alle aspecten zelf beheren. Hierdoor behoud je de volledige controle en ben je niet afhankelijk van ons.

Indien nodig kun je altijd om hulp of advies vragen. Wij zijn er om je te ondersteunen en zijn flexibel in het bieden van assistentie. We streven ernaar om samen met jou de ticketverkoop van je evenement tot een succes te maken.

Hoe kunnen jullie zo voordelig ticketverkoop aanbieden?

We willen niet de grootste zijn: In tegenstelling tot grote bedrijven die overal aanwezig willen zijn, richten wij ons op kwaliteit boven kwantiteit. Dit betekent dat we geen enorme overheadkosten hebben die we aan onze klanten moeten doorberekenen.

Kleinschalig team: We hebben maar één persoon in dienst die alles weet van ons systeem. Dit houdt onze personeelskosten laag en stelt ons in staat om flexibel en efficiënt te werken.

Slim technologisch systeem: Ons systeem is ontworpen om kosten te minimaliseren. We betalen alleen voor wat we gebruiken, zodat we geen onnodige uitgaven hebben.

Gebruiksvriendelijke software: We hebben ons best gedaan om software te maken die zo eenvoudig mogelijk is in het gebruik. Hierdoor hebben onze klanten minder hulp nodig, wat onze operationele kosten verlaagt.

Kortom, we willen gewoon goede diensten aanbieden tegen redelijke prijzen, zonder allerlei extra franje. Dat is waarom we betaalbaar zijn!

Wat kan Tickable?

Kan ik tickable gebruiken voor kleine activiteiten?

Absoluut! Je kunt zeker gebruikmaken van tickable, zelfs als je niet van plan bent om veel tickets te verkopen. We begrijpen dat evenementen van alle groottes baat kunnen hebben bij een efficiënte ticketverkoopoplossing. Het goede nieuws is dat we geen opstartkosten of verplichtingen hebben, dus je kunt onze ticketservice gebruiken voor zowel kleine als grote evenementen zonder enige zorgen. We zijn er om je te helpen, ongeacht de omvang van je evenement.

Kunnen klanten met IDeal betalen?

Ja! Op het moment ondersteunen we alleen betalingen met iDEAL. Dit zal op termijn worden uitgebreid.

Transacties verlopen via onze samenwerking met Mollie & Stripe. Voor de wekelijkse uitbetalingen maken we gebruik van Stripe; dit is eenvoudig zelf in te stellen. Anders wordt Mollie gebruikt voor de transacties en word je na het evenement uitbetaald.

Hoelang duurt het om een ticketshop op te zetten ?

Binnen een 5 minuten kun je al starten met de verkoop van je tickets! Het is super eenvoudig, je hoeft alleen maar deze 3 stappen te volgen:

  1. Maak een account aan.
  2. Vul de gegevens van je evenement in.
  3. Kies de naam en prijs van je tickets.
  4. Verkoop jouw tickets! 🎉


Daarna krijg je meteen een link voor jouw ticketshop. Je kunt meteen beginnen met de verkoop!

Je kunt het gewoon uitproberen zonder enige verplichtingen, pas als er daadwerkelijk tickets worden gekocht, worden er kosten in rekening gebracht.

Hoe controleer ik de verkochte kaartje bij de ingang?

Je kunt de tickets moeiteloos scannen met de Tickable Scanner webapp.

Het is heel simpel: gebruik je telefoon als scanner met behulp van de QR-code of de unieke deelbare inloglink. Deze link kun je delen met degenen die je helpen bij de ticketcontrole.

Zodra een ticket is gescand, wordt het onmiddellijk ongeldig gemaakt, zodat er geen tweede toegang mee kan worden verkregen. Het is snel en handig!

Waar kan ik Tickable allemaal voor gebruiken?

Onze ticketservice biedt een basisplatform waarmee je je evenement kunt beheren, inclusief de verkoop van tickets, betalingsverwerking, uitgifte van e-tickets en toegangscontrole bij de ingang. Je kunt dit platform gebruiken voor allerlei soorten evenementen, zoals feesten, beurzen, cursussen, rondleidingen, festivals, sportwedstrijden, dagattracties, theatervoorstellingen en nog veel meer.

Bovendien zijn er tal van mogelijkheden om de dienst aan te passen aan jouw specifieke wensen. Je kunt bijvoorbeeld geplaceerde stoelen instellen, een maximum aantal tickets per persoon beperken en online toegang hebben tot bezoekerslijsten en statistieken. We willen ervoor zorgen dat ons platform aan al jouw behoeften voldoet en je evenement soepel en efficiënt verloopt!

Kan ik het allemaal ook even uitproberen?

We hebben meerdere demo ticketwinkels beschikbaar waar je de functionaliteit van ons systeem kunt uitproberen. Daarnaast kun je geheel vrijblijvend en zonder kosten een account aanmaken.